15 February 2011

Saveti za borbu protiv virusa

Virusi ponekad mogu biti jako dosadni i iritirajući da ćete podhitno morati očistiti računar od virusa.
Postoje brojni antivirusi koji vam u tome mogu pomoći. Ako do sada već nemate instaliran jedan od njih, krajnje je vreme da to učinite. Sigurni smo da ne želite da to uradite kada već bude kasno i kada virusi budu "zavladali" vašim računarom, zar ne? E pa zato pročitajte par kratkih saveta koji slede i rešite se virusa:

1) Prvi korak je svakako instaliranje antivirusa. Vi se sada pitate koji antivirus koristiti? Izaberite onaj koji će najviše odgovarati vašim potrebama. Najčešće korišćeni su: Norton, Avira, Kaspersky, AVG itd.

2) Ako nemate para za licencu ili ne možete se snaći sa crackovanim verzijama skupih antivirusa, možete skinuti i neke od besplatnih verzija kao što su: AVG Free, Avira ili npr Avast! antivirus.

3) Kada odaberete koji ćete antivirus koristiti, odmah uradite skeniranje vašeg računara i očistite sve viruse koji su se nagomilali do sada.

4) Budite strpljivi i sačekajte da antivirus odradi skeniranje do kraja. U budućnosti ne čekajte da se virusi nakupe nego redovno, bar jednom mesečno odradite skeniranje celog računara i održavajte ga u dobrom stanju.

Više informacija o ovoj temi pročitajte na linkovima:
- Kako očistiti računar od virusa
- Koji antivirus koristiti